MJK Leathers LOGO

Backprotectors beschermen je rug bij een val

Hoe draag je een backprotector met een motorpak?

Knox backprotector

Een rugprotector ofwel backprotector wordt los gedragen onder je motorkleding. Dus onder een lederen raceoveral of lederen combi-pak, maar het kan ook onder een lederen jas met losse lederen broek gedragen worden. Ook kan het onder een textiel motorpak gedragen worden als je dat wilt.

Goede rugprotectors dragen het keurmerk CE EN1621-2. De borstbeschermer van Knox draagt dat keurmerk ook.

De overige protectie voor je schouders, ellebogen en knieën zitten in je pak verwerkt. Deze beschermers zijn voorzien van het CE-EN1621-1 keurmerk.

Je moet natuurlijk wel proberen of je pak dan niet te klein wordt, want een rug protector vraagt wel wat ruimte.


Waarom en hoe zijn backprotectors eigenlijk uitgevonden?

Wat is een highsider?

Een highsider is een crash waarbij je grip op de achterkant verliest bij het accelereren. Je reactie daarvan is dat je van schrik het gas dichtdraait en de achterband weer grip krijgt. Hierdoor wordt je als het ware gelanceerd van je motor. Je vliegt een aantal meter door de lucht. Vervolgens staat er een harde landing te wachten.

Een rug protector beschermt je tegen zwaar letsel en mogelijk zelfs tegen een dwarslaesie. In de jaren 80 ontstonden sterk ontwikkelde racemotoren. De zogenaamde 'big bang' motoren. Veel cc's en veel vermogen maakte het risico op een highsider heel groot.

Vaak kom je na de vlucht van een aantal meter plat op je rug terecht. Je kunt je dan vast wel voorstellen wat er dan kan gebeuren met je rug, je longen en je nieren.

De rug protector is dus uitgevonden voor coureurs, want een wegmotor (ook als is het een sportmotor) zal zo gauw niet 'bijten' en is daarom beter onder controle te houden.

Lorenzo highsider De highsider zoals we hem kennen

De rug protectors zijn door de jaren heen steeds beter geworden en toch comfortabel. Daarom willen steeds meer motorrijders ze ook gewoon op straat dragen.

Bescherming van je voorkant met de chestprotector

Alpinestars borstprotector De chestprotector ofwel borstbeschermer

Sinds een paar jaar is er ook de chestprotector ofwel de borstprotector. Deze protector doe je voordat je je pak dichtritst, voor je borst en vervolgens trek je de rits dicht. Nu is het zo dat je niet zo heel gauw op je borst terecht zal komen bij een val, maar je kunt je wel bedenken dat het heel wat gekneusde of gebroken ribben kan schelen op het moment dat je wel op je borst terecht komt. Ook deze beschermer wordt veelal door diverse (MJK) coureurs gedragen tijdens een raceweekend.

Highside Chestprotector van Lorenzo Gelukkig had Lorenzo hier wel een borstprotector aan

Van 'Backprotectors' naar 'Motorkleding Accessoires'


Wil je een combipak op maat of een confectie combipak? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze motorkleding zaak in Oudenbosch.


Zoeken


Vind al onze acties in onze webshop: www.mjkleathers.nl

Word lid!

Abonneer je op onze gratis MJK krant en blijf op de hoogte van nieuwtjes, speciale aanbiedingen en acties.

e-mail adres

naam

en klik dan

Wees gerust -- je mailadres is volkomen veilig!
We beloven het alleen te gebruiken om je de MJK Krant te sturen.

Testimonials

Lees wat onze klanten zeggen

"Ik heb nou niet direct het atletische lichaam voor een leren motorbroek. Korte beentjes en een behoorlijke buik. Voor MJK geen probleem, zeer veel aandacht aan me besteed bij het meten en passen.

Ik ben heel erg tevreden over de service en aandacht van MJK. Wat MJK u biedt, dat haalt u bij een ander niet. Goed gedaan en vriendelijke mensen."

Frans (Middelburg)

"Ik race nu met het 3de MJK pak en hij is geweldig. Met een Ramshoekcrash met ca. 200km/h, heeft ie me super beschermd en het pak is nergens serieus gesleten. Echt kwaliteit! keep up the good work MJK! groeten!"

Gorro de Bano (Amsterdam)

"Super vakwerk geleverd! Bedankt voor het onzichtbaar een maatje groter maken van mijn combi. Een staaltje vakwerk, daarom ben ik al 15 jaar tevreden klant."

Jaqueline (Sittard)

"Best made suits I've ever had. You made 2 sets for me 5 years ago and they are still in A1 condition. Would buy more but these are perfect, hahaha."

John Higham (Scotland)

Lees meer reviews...

Geef jouw mening

Vertel ons over jouw ervaring met MJK, laat gewoon een leuk berichtje achter of deel een anekdote of motorverhaal.

beste motorkleding

Bezoek onze winkel

Onze motorkledingwinkel vind je middenin de driehoek tussen Breda, Rotterdam en Antwerpen (gratis parkeren).

Adres:
MJK Leathers
Bosschendijk 89
4731 DC Oudenbosch
Tel: 0165-314627

Ga naar:
Openingstijden, route en levertijdenCopyright © 1975-2014 • MJK Leathers KVK 20033566 • Maatwerk en confectie motorkleding in Oudenbosch, Noord-Brabant