MJK Leathers LOGO

Motorkleding op maat

Wij zijn specialisten in motorkleding op maat. De hele collectie wordt ontwikkeld en gemaakt in ons eigen atelier in Oudenbosch. Daarom zijn alle MJK producten ook op maat te maken!

Wij kennen twee typen maatwerk: echt maatwerk en semi-maatwerk ofwel confectie +/-.

Confectie +/-

Voor confectie +/- kies je wanneer een pak, jack of broek vrijwel uitstekend past op een paar kleine dingen na. Als bijvoorbeeld de kuit te strak zit of de mouwen zijn net iets te kort, dan maken wij een pak voor jou waarin deze kleine veranderingen zijn verwerkt.

Er wordt altijd een nieuw pak gemaakt, dus je kan ook nog eens zelf kiezen welk model en welke kleuren je erin wilt. Bij twijfel wordt het maatwerk, omdat wij het heel belangrijk vinden dat je nergens "last" van krijgt onder het rijden.


Maatwerk motorkleding

Hoe gaan jullie te werk bij dat opmeten?

Je wordt met zorg en aandacht opgemeten, (zo'n 35 maten voor een pak) en voor het beste resultaat, worden er proefpassing(en) gedaan met een confectiemaat, die jouw maat het dichtst benaderd. Het gepaste kledingstuk is dus alleen maar om te passen, en wordt niet jouw pak!

We passen ook hoe het zit op de motor, hiermee kunnen we fouten ontdekken die niet altijd in de maten te zien zijn. Hiervoor hebben we twee type motoren staan. Je hoeft dus niet persé op je eigen motor naar ons toe te komen. Hoewel dat natuurlijk altijd leuk is.

In bovenstaande internetvideo laten we je zien wat je kan verwachten.

Gebeurt het weleens dat motorkleding op maat toch niet optimaal past?

Eigenlijk is elk maatpak een prototype, dus de kans dat er iets moet worden bijgesteld is natuurlijk aanwezig. Maar door dat we heel goed weten waar we mee bezig zijn, is die kans klein. Niet voor niets gaan we met het opmeten zo zorgvuldig te werk.

MJK Leathers maatwerk raceoverall
Kan ik dan eens komen proefpassen voor ik beslis?

Ja, dat kan! We meten bij jou dan een paar van de belangrijkste maten, zodat we kunnen zien waar je in past. Het kan zijn, dat je voor het jack een heel andere maat nodig hebt dan voor de broek.

Dat passen dat doe je niet in je eentje, maar daarbij wordt je begeleid door een van onze medewerkers. Hieruit zal blijken of een confectiemaat geschikt voor je is, of het ± confectie moet worden, of maatwerk.

Is motorkleding op maat duur?

Als je dit zo leest dan zou je denken van wel, maar eigenlijk valt dat wel mee als je bedenkt wat wij er voor doen om jou aan een goed passend pak te helpen. Het feit dat onze pakken in Oudenbosch gemaakt worden, en niet ergens in het verre Oosten, maakt dat ze duurder zijn omdat de loonkosten hier veel hoger liggen.

We rekenen met een toeslag t.o.v. de prijs van een confectie motorpak. De hoogte van die toeslag is afhankelijk van een aantal factoren en loopt van 0 tot 20% voor lederen motorkleding. Klik hier voor meer informatie over maatwerkprijzen en toeslagen.

Uit onze ervaringen met klanten blijkt: 'Als je eerste pak een maatpak is, dat het op den duur goedkoper kan zijn dan een op goed geluk gekocht pak'. Laat je dus goed adviseren en betaal geen leergeld.

Hoe kan dat dan?

Jij als aspirant koper, denkt dat het pak past, want je hebt het aan. De adviserende verkoper zegt ook dat het past, of dat het nog beter gaat zitten want het rekt nog uit. Dan ga je erin rijden, en je denkt dat het zo hoort.

Maar na een tijdje vind je het toch maar niets en ga je weer op zoek naar iets anders. Je vindt iets waarvan je denkt dat het beter zit op de punten waar je last van had, en dat is ook wel verbeterd, maar nu heb je weer ergens anders last van.

En zo kan je nog wel een tijdje doorgaan. Op die manier wordt door degene die niet zo'n goede confectiemaat heeft meer geld uitgegeven, dan wanneer er beter naar gekeken zou zijn.

Met een op maat gemaakt pak doe je veel langer, want je pak zit veel beter, zelfs zo fijn dat je er, ook al is het wat ouder, geen afstand van wil doen. Dus dat maakt veel goed!

Je rijdt met veel meer passie in motorkleding op maat!

Het allerbelangrijkste is natuurlijk dat je veel meer plezier hebt van het motorrijden. Als je elke keer moet stoppen omdat het ergens pijn doet, dan wordt motorrijden afzien.

Hoe lang gaat een maatwerk motorpak mee?

Als we er van uit gaan dat je niet van maat veranderd, en je niet (te vaak) valt, je pak regelmatig schoonmaakt en een beetje leervet gebruikt, kan een pak, jack of broek, gemakkelijk 10 jaar mee.

Het kan natuurlijk wel zijn dat je een andere kleur wilt of een van de laatste designs, maar technisch gezien is er niets aan de hand. De voering die gebruikt wordt kan ook de tand des tijd doorstaan. Ritssluitingen en klitband en een zakvoering kunnen gemakkelijk vervangen worden.

Mocht je toch een ongelukje hebben met je pak dan kunnen er delen van je pak vervangen worden, zodat je niets meer van ziet,of we kunnen het beschadigde deel netjes oplappen. Dit wordt vaak gedaan als het pak wat ouder is, of als het voor races gebruikt wordt.

Wat is de levertijd van motorkleding op maat?

Op onze site vind je informatie over de levertijden.


Wil je een motorpak op maat of meer informatie hierover? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze motorkleding zaak in Oudenbosch. Heb je een racelicentie, bekijk dan ook onze sponsoractie.

Bel mij voor het maken van een meetafspraak
Vul de velden met een sterretje altijd in.
Voornaam*
Achternaam*
Telefoon*
Mijn voorkeur voor een dag of dagdeel:


prijsoverzicht van lederen motorkleding op maat

maatwerk in technisch textiel


Zoeken


MJK in de Media

 "Marathonmotor" Moto73 Nov'09
 "Rider Power Awards" Ride Magazine 2005
 "Op maat gesneden" Moto73 Dec'91

Testimonials

Lees wat onze klanten zeggen

"Ik heb nou niet direct het atletische lichaam voor een leren motorbroek. Korte beentjes en een behoorlijke buik. Voor MJK geen probleem, zeer veel aandacht aan me besteed bij het meten en passen.

Ik ben heel erg tevreden over de service en aandacht van MJK. Wat MJK u biedt, dat haalt u bij een ander niet. Goed gedaan en vriendelijke mensen."

Frans (Middelburg)

"Ik race nu met het 3de MJK pak en hij is geweldig. Met een Ramshoekcrash met ca. 200km/h, heeft ie me super beschermd en het pak is nergens serieus gesleten. Echt kwaliteit! keep up the good work MJK! groeten!"

Gorro de Bano (Amsterdam)

"Super vakwerk geleverd! Bedankt voor het onzichtbaar een maatje groter maken van mijn combi. Een staaltje vakwerk, daarom ben ik al 15 jaar tevreden klant."

Jaqueline (Sittard)

"Best made suits I've ever had. You made 2 sets for me 5 years ago and they are still in A1 condition. Would buy more but these are perfect, hahaha."

John Higham (Scotland)

Lees meer reviews...

Geef jouw mening

Vertel ons over jouw ervaring met MJK, laat gewoon een leuk berichtje achter of deel een anekdote of motorverhaal.

beste motorkleding

Bezoek onze winkel

Onze motorkledingwinkel vind je middenin de driehoek tussen Breda, Rotterdam en Antwerpen (gratis parkeren).

Adres:
MJK Leathers
Bosschendijk 89
4731 DC Oudenbosch
Tel: 0165-314627

Ga naar:
Openingstijden, route en levertijden

Copyright © 1975-2014 • MJK Leathers KVK 20033566 • Maatwerk en confectie motorkleding in Oudenbosch, Noord-Brabant