moto73 motorpakIn dit blog delen we een artikel van Luc Verbeke dat werd gepubliceerd in het motormagazine MOTO 73. MOTO 73 begint het artikel met de reden van haar bezoek aan MJK te Oudenbosch.

“Als testrijder van MOTO 73 hecht je uiteraard enorm veel belang aan veilige motorkleding. Als je beroepshalve bijna dagelijks met de motorfiets onderweg bent en bovendien ook regelmatig op binnen- en buitenlandse circuits nieuwe modellen moet testen, stel je bijzonder hoge eisen aan kwaliteit, comfort en vooral veiligheid. Die kriteria waren het voornaamste uitgangspunt waarom we voor een nieuwe leren raceoverall aanklopten bij MJK in Oudenbosch, nog een van de weinige ambachtelijke bedrijven in Nederland waar men zelf geheel volgens de eisen van de klant leren combi’s en veiligheidspakken maakt.”

Je leest hoe motorkleding van doorsnee en kleur- en sfeerloos is geëvolueerd naar een modern product dat aan de eisen van deze tijd voldoet. Werd vroeger gemakshalve vaak gekozen voor een zwart motorpak; tegenwoordig heb je ruime keuze uit vele kleuren veiligheidsleder. Ook in de motorwereld is men zich opvallender en modieuzer gaan kleden. “Looks” zijn naast comfort en veiligheid ook belangrijk.

Motorpak in productie

Motorpak in productie

Marie-Jeanne vertelt:

“Alhoewel wij gespecialiseerd zijn in sportieve combi’s en maatpakken, constateren wij toch een toenemende vraag naar modieuze designs. Wij krijgen de laatste jaren ook veel custom-rijders die een wat ruimere snit verlangen. Voor een lederen vest-en-broek-combinatie is dat meestal wel mooier, maar ik attendeer hen toch meteen op de grotere invloed van de wind en het gevolg daarvan op de rij-eigenschappen. De meesten slaan dat advies in de wind, omdat ze hun motorfiets toch alleen maar gebruiken voor korte uitstapjes. Als ze dan toch wat meer kilometers gaan rijden, staan ze hier binnen de kortste keren weer op de stoep voor een sportieve combi met ritssluiting tussen jack en broek.”

Download ook het artikel voor het leuke (foto)verslag van het productieproces van motorkleding bij MJK »

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Secured By miniOrange