motormagazine suzuki SC650SIn deze blog wijzen we je op een artikel uit 2009 waarin Marie-Jeanne van Kuyk-Kremers werd geïnterviewd over haar motor. Hierover geven we je een voorproefje van de inhoud.

“Mijn Suzuki SV650S is niet de meest bereden, maar misschien wel de meest ‘bezeten’ motor”, zegt Marie-Jeanne van Kuyk-Kremers, eigenaresse van de verlaagde machine. Behalve voor veel onbekommerd rijplezier wordt die namelijk ook gebruikt als ‘pasmotor’ in de motorkledingzaak van MJK Leathers.

Marie-Jeanne vertelt dat ze al vanaf haar achttiende op de motor zit — niet achterop, maar altijd met zelf het stuur in handen — en hoe haar man, Ton, haar heeft besmet met het motorvirus. Voordat ze de Suzuki SC650S ging rijden heeft ze al veel ervaring met andere modellen opgedaan. Na het rijden van allerlei andere merken en modellen vertelt ze waarom het tijd was voor een nieuwe.

“Omdat ik met de motor veel races af ging, vooral daar waar coureurs met onze MJK-pakken reden, moest er op een dag tussen de 500 en 900 kilometer worden gereden. Dat lukt niet als je onderweg steeds moet sleutelen. Mijn nieuwe tweewieler moest ook een motor zijn met niet teveel gewicht, en behoorlijke windbescherming – dat scheelt echt enorm in de regen en de kou – en de motor moest gemakkelijk te verlagen zijn. En ik moest er flink gas mee kunnen geven. Het werd een gele SC650S. Waarom geel? Die kleur had ik nog niet gehad.”

Motorrijden is een jarenlange grote passie, maar het is ook ‘gewoon’ werk legt Marie-Jeanne uit.

“Iedere keer als ik motor rijd, ben ik als het ware ook aan het werk. Als ‘constructeur’ van motorpakken op maat moet je jezelf ook verdiepen in de motorrijder. Als je zelf ervaart wat de motorrijder allemaal meemaakt, dan pas kun je goed werk leveren. Dat is feeling, knowhow en analyseren.

Ik heb 35 jaar geleden mijn beroep van kleermaker en de passie voor motorrijden gecombineerd en er mijn werk van gemaakt. Tot op de dag van vandaag doe ik dat nog steeds met liefde en plezier.”

Je kunt het hele artikel hier downloaden (rechtermuisklik). Veel leesplezier!

 

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Secured By miniOrange