Het seizoen 2011 heeft voor MJK Leathers zeven kampioenen opgeleverd in verschillende klassen van de wegrace. Daar zijn wij heel blij mee!

Bennie Streuer en Kees Endeveld

Het zijspanduo Bennie Streuer en Kees Endeveld was dit jaar oppermachtig in het ONK. Voor de laatste race van het seizoen konden ze niet meedoen aan de kwalificatie omdat ze een andere wedstrijd hadden voor het WK in Le Mans. Daarbij werden ze keurig 7de in de wedstrijd en 6de in de eindstand.

MJK kampioenen Bennie Streuer en Kees Endeveld

Na een goede start kwamen ze na een paar rondes aan kop om zo het seizoen winnend af te sluiten. Net als vorig jaar hadden ze de titel al binnen en werd het een ontspannen wedstrijd. Met rondetijden die 6 seconden sneller zijn dan seizoen 2010 heeft het duo veel bijgeleerd en zijn ze een maatje te groot geworden voor het Nederlandse zijspan kampioenschap. Tevens werd het team verkozen tot team van het jaar en werden ze 6de in het wereldkampioenschap.

Bennie Streuer en Kees Endeveld-2

Bryan Schouten

De 17-jarige Bryan Schouten, rijdend voor het Dutch racing team, heeft in zijn 2de seizoen 125cc de Nederlandse titel behaald.

MJK kampioen Bryan Schouten

MJK Kampioen Bryan Schouten

In de laatste race had hij theoretisch genoeg aan een 13de plaats om het kampioenschap veilig te stellen. Maar met een persoonlijk record (een tijd van 1.46.9) en een pole position op zaterdag was duidelijk dat hij de wedstrijd persé wilde winnen.

In de wedstrijd maakte hij zijn favorietenrol waar, won de race en pakte zo in stijl zijn 1ste Nederlandse titel in de 125cc (zijn 4de in totaal).

MJK kampioenen Endeveld, Schouten en Streuer

Lex van Dijk

Lex van Dijk pakte tijdens de Race of Champions niet alleen de Nederlandse titel maar ook de Europese titel in de Supermono klasse. Lex werd 6de in de race, maar doordat zijn concurrent niet deel kon nemen aan de wedstrijd kon hij de titel naar zich toe trekken. Deze race telde ook mee voor het Europees kampioenschap waar hij dus ook de titel wist te bemachtigen.

MJK kampioen Lex van Dijk

Herman Jolink

Na 2010 is Herman Jolink opnieuw Europees kampioen dragrace geworden in de klasse Supertwin Topgas met zijn Ducati. Jolink won de laatste wedstrijd en besliste daarmee het kampioenschap in zijn voordeel. Dit jaar reed hij zijn 35ste seizoen in de dragrace, Bijna alle jaren was hij bij de eerste 5 te vinden. Een mooie CV waar menig coureur van droomt.

MJK kampioen Herman Jolink

Timmy van Donderen

Met bijna alleen maar overwinningen en een wedstrijd niet gereden mag Timmy van Donderen zich 2race scooter kampioen noemen. De Belgische (2race) en Nederlandse (SBO) bond hebben dit seizoen samen wedstrijden georganiseerd op kartbanen in zowel Nederland, België en zelfs in Frankrijk. De scooter klasse is een klasse tot 70cc. Daarbij zijn de scooters ver opgevoerd. Deze scooters halen vaak snelheden tot 160km/h of hoger. De hoge snelheden worden vaak niet gehaald, omdat ze op kartbanen rijden waar de rechte stukken te kort zijn. Timmy van Donderen is begonnen met zijn carrière in 2002. Waar hij al diverse podiumplaatsen wist te behalen. In 2004 maakte hij de overstap naar de scooters waar hij 6de in het eindklassement werd. Met veel overwinningen en podiums was hij succesvol in deze klasse maar een titel zat er nooit in. Tot 2010 toen hij SBO kampioen werd. Deze titel heeft hij voor dit seizoen goed verdedigd.

MJK kampioen Timmy van Donderen

Michael Verbrugghe

Deze jonge Belg is dit seizoen Belgisch kampioen geworden in de Mini GP klasse. Michael komt net als de meeste jonge talenten uit de minibikes, waar hij jarenlang ook in de top 3 te vinden was. Vorig seizoen werd hij Nederlands kampioen bij de senior standaard 40cc klasse. De pas 15 jarige Michael hoopt volgend seizoen zijn titel te kunnen verdedigen.

MJK kampioen Michael Verbrugghe

Mochten wij iemand vergeten zijn? Stuur ons een bericht. Alle MJK kampioenen zijn belangrijk!

Ben je ook motorcoureur met een racelicentie? Profiteer dan van onze coureursactie »