Motorlaarzen

Voor veilig en comfortabel motorrijden

Motorlaarzen zijn erg belangrijk voor de bescherming van voet, enkel en scheenbeen. Motorlaarzen zijn er in verschillende categorieën. Racelaarzen, voor op het circuit en voor de sportieve motorrijder, waterdichte tourlaarzen in verschillende uitvoeringen en hoogtes. Endurolaarzen voor Off-the-Road en Motorcross.

Racelaarzen zijn CE gekeurd (EN-13634/02) en speciaal gemaakt om te beschermen bij valpartijen op hoge snelheid waarbij de klap waarmee je neerkomt voor een grotere impact zorgt.

Er zijn ook racelaarzen die waterdicht zijn en die je natuurlijk ook als tourlaarzen kan gebruiken. Het is eigenlijk wat het beste ‘matched’ bij jouw motorkleding of  motortype. Beide laarzen zijn geschikt voor zowel heren als dames. Alpinestars heeft een speciale dames racelaars gemaakt in de kleinere damesmaten.

Tourlaarzen zijn waterdicht en heel geschikt voor op de openbare weg. Door de CE-keuring (EN-13634/02) zijn ook de tourlaarzen goedgekeurd. Racelaarzen geven wel betere bescherming op het scheenbeen.

Dan hebben we Enduro of motorcrosslaarzen, deze zijn wat hoger, en gemaakt van heel dik leer. Ze hebben hele dikke stugge onbuigzame zolen, zodat je er de hele dag mee op je voetsteunen kan staan zonder dat je de voetsteunen gaat voelen. Ze zijn voorzien van kunststof beschermkappen op scheenbeen, enkels en voet. Na wat gewenning kan je ook deze laarzen comfortabel noemen.

motorlaarzen

Vragen over motorlaarzen

Maken jullie ook motorlaarzen op maat?
Vraag: Maken jullie ook motorlaarzen op maat? Ik heb een probleem met te dikke kuiten en is het dus niet mogelijk om laarzen te kopen.

Antwoord: Wij maken geen motorlaarzen op maat, alleen leren motorkleding. Wat wij wel kunnen, wij doen dit wel vaker, is de leren sluiting van de laars verlengen met extra leer en klittenband zodat er meer ruimte voor de kuit ontstaat. Heb je meer vragen hierover, neem dan contact op of breng een bezoekje aan onze winkel in Oudenbosch. Wij verkopen ook motorlaarzen via onze webshop. Maar, als de sluiting van de laarzen aangepast moet worden is het handiger als je naar de winkel komt. Op een werkdag kunnen wij dit meestal direct voor je doen.

Direct motorlaarzen kopen in onze webwinkel

Pin It on Pinterest

Share This
Secured By miniOrange