Waterdichte all-weather motorkleding

Lekker het hele jaar door motorrijden

Wanneer je in alle weersomstandigheden op de motor zit, zoals wanneer je deze gebruikt voor woon-werkverkeer, is het comfort, veiligheid en zichtbaarheid van je motorkleding extra belangrijk.

Wij hebben de textiellijnen van de all weather merken ‘Macna’ ‘Held’ en ‘Racer’ geadopteerd omdat dit doordacht geconstrueerde lijnen zijn die een passend antwoord geven op alle weersomstandigheden.

Je hebt een ruime keuze uit verschillende uitstekende modellen textiel motorjassen en broeken en in vele maten: dames- en herenmaten, ook in grote damesmaat, speciale herenmaten zoals extra groot tot 10 XL en broeken ook in lengtematen en korte maten.

Bescherming is belangrijk bij motorrijden. Er zijn mensen die het niet fijn vinden om een leren overall aan te hebben of de moeite er voor willen doen om het aan te trekken. Daarvoor hebben wij textieljassen en -broeken.

Wind- en waterdicht, voor winter en zomer, voor dames en heren, kleine maten en grote maten. Kortom, alles wat jij graag wilt. Het voordeel van textieljassen en -broeken vergeleken met een leren overall of combi-pak is dat er veel jas zakken inzitten om van alles in op te bergen en je zult het nooit koud hebben. Hieronder hebben wij de waterdichte textieljassen en -broeken voor jou op een rijtje gezet.

Vragen over motorkleding van textiel

Verkopen jullie ook dames textiel zomermotorjacks en broeken met lichte tint?

Wij hebben een groot assortiment textiel motorkleding, ook voor dames hebben we verschillende modellen in vele kleuren leverbaar. We hebben ook textiel heren- en dames motorbroeken in een lichte kleur. Onze ervaring is ook dat dames vaak heel goed in een herenbroek passen. Je bent van harte welkom om eens bij ons te komen kijken en te passen. Omdat wij erg veel maten hebben (ook de grote maten t/m 12XL en korte- en lengtematen) slaagt bijna iedereen bij ons.

Hebben jullie tips voor de motorrijder als het koud is?

Heb je een leren pak en is dit gemaakt om ’s zomers te dragen, dan kan er niet veel meer onder dan een dunne laag onderkleding plus een dikkere laag onderkleding of een strak truitje. Bij de benen is één laag dunne of dikke onderkleding meestal voldoende. Lees hier meer informatie over onderkleding voor op de motor.

Als het wat kouder is en je moet ver of langer rijden, dan is een extra truitje onder het motorpak niet voldoende. Wat je dan kan doen is een ongevoerd regenpak als windstopper gebruiken. Je blijft dan lekker warm. Er zijn, naast eendelige, ook tweedelige dunne regenpakken te koop waarvan je dan alleen het jasje over je pak kan aantrekken als het wat fris is, bijvoorbeeld ’s morgens in het voorjaar. Een tweedelig regenpak is ook handiger op te bergen in of op je motor. Een overall past meestal net niet in het “kontje” van je motor en een jasje wel. Zo heb je het, in geval van nood, altijd bij je.

Is het maar een paar graden boven nul? 5 graden Celcius is al koud. Dan moet je echt meer onder je pak (kunnen) dragen. Als dat niet past, dan kan je een all-weather jas over je leren pak dragen (waar je de protectie uithaalt, want die zit al in je pak).

Je kan ook kiezen voor een verwarmd vest, maar die zijn eigenlijk ook te dik voor onder een sportief leren pak. Wat we wel eens hebben gedaan voor een klant is de verwarming uit zo’n vest gehaald en direct in zijn nieuwe pak gemaakt.

Bij het kopen of op maat laten maken van een leren pak kan je rekening houden met het dragen van dikke kleding eronder, maar ’s zomers kan het pak dan wat aan de wijde kant zijn. Iets er overheen dragen is uiteindelijk warmer, dus werkt beter en je bent ook nog eens tegen de regen beschermd.

De MJK ChestWrap, ontwikkeld en getest door MJK Leathers, is ideaal tijdens een motorrit om en nabij 13º Celsius. Het is gemaakt van alu-thermovoering en wordt door middel van een ritssluiting in het voorpand van de jas aangebracht.

Wanneer je echt in de winter wilt blijven doorrijden, dan is een all-weather pak eigenlijk toch het handigst. Met name voor de tijd die je bezig bent met het aankleden. Je laat dan wel wat liggen op het gebied van veiligheid bij een val, maar soms moet je nu eenmaal kiezen. Veiligheid is het bewust nemen van aanvaardbare risico’s.

Direct waterdichte motorkleding kopen in onze webshop

Pin It on Pinterest

Share This
Secured By miniOrange