Motorhandschoenen

Racehandschoenen, tourhandschoenen, waterdichte zomer- en winterhandschoenen, handschoenen met verwarming.

Soorten motorhandschoenen 

MJK Leathers verkoopt racehandschoenen, tourhandschoenen en waterdichte zomer- en winterhandschoenen, allemaal motorhandschoenen met het beste comfort. Ruime keuze in alle maten en veel modellen voor iedere motorrijder.

Ook hebben wij verschillende modellen electrisch verwarmde motorhandschoenen voor dames en heren in het assortiment. Deze handschoenen houden je handen heerlijk warm d.m.v. batterijtjes, dus zonder draadjes naar je motor!  Ze houden je handen ook optimaal warm  bij wintersport, op de fiets, scootmobiel of gewoon als je de hond uitlaat.

Veelgestelde vragen over motorhandschoenen

Waarom kiezen voor een merkmotorhandschoen?
Bij de inkoop van onze motorhandschoenen, letten wij er speciaal op dat ze geen kleur afgeven aan je hand. Dit komt nogal eens voor bij de goedkope ongevoerde zomerhandschoenen, waarbij het leer direct tegen je huid zit. Wij geven garantie op het mogelijk afgeven, bij de merken die wij nu inkopen hebben wij het de laatste 10 jaar niet meer meegemaakt.
Waar moet ik op letten bij het passen van motorhandschoenen?
Pas eerst een maat waarvan je denkt dat die het dichtste in de buurt komt van de grootte van je hand. Trek ze aan en strek daarbij je hand volledig uit, trek ze goed op. De vingertoppen van de handschoen moeten een paar mm langer zijn dan je vingers, ze mogen dus niet in contact komen met het uiteinde van je vingers. De handschoen moet in omvang wel aansluitend zitten maar niet afknellen. Er mogen ook geen vouwen aan de binnenkant van je hand dubbel komen te zitten wanneer je hand gebogen is. Lederen handschoenen zullen altijd naar je hand gaan zitten en als het ware een beetje rekken.

Als je denkt dat de handschoen past met bovenstaande tips, ga je op een motor zitten, en houdt de handvatten vast (of neem een los handvat). Ook nu zou er weer geen of nauwelijks contact moeten zijn met de vingertoppen (er moet dus een paar millimeter lengte overblijven). Als dat zo is dan passen de handschoenen.

Let er wel op dat je de verstelbandjes bij de polsen goed maar toch comfortabel aantrekt. Controleer of je de handschoen dan nog van je hand kan trekken. Als ze blijven zitten is het goed.

Hoe zit het met motorhandschoenen van textiel?

Motorhandschoenen van textiel zullen niet zo goed naar je hand gaan staan als die van leer. Let er op dat deze iets ruimer mogen zitten als je ze past. Zeker bij winterhandschoenen, zodat er altijd wat lucht in de isolerende laag kan blijven staan. Voor de rest gelden hier dezelfde regels, al zal een motorhandschoen van textiel wat minder bescherming bieden bij een val.

Hoe draag je waterdichte motorhandschoenen?
Bij waterdichte motorhandschoenen is het van belang dat je ze draagt onder je mouw als je rijdt met je pols lager dan je elleboog, en over je mouw als je rijdt met je pols hoger of gelijk aan je elleboog.
Welke maten motorhandschoenen zijn er?

Doorgaans zijn motorhandschoenen te koop in de maten S/7 – M/8  – L/9 – XL/10 – XXL/11 – 3XL/12. 

Soms zijn de handschoenen ook verkrijgbaar in maat XS/6 – 4XL/13 en 5XL/14. Bepaalde modellen motorhandschoenen zijn soms ook te koop met langere of kortere vingers.

Welke maten zijn geschikt als het geen specifieke damesmaten of kindermaten zijn?

De kleinere herenmaten S/7 en M/8 zijn over het algemeen ook heel geschikt voor vrouwen of kinderen.  

 

motorhandschoenen
Op onze blog lees je waarom je echte motorhandschoenen moet dragen op de motor.

Direct motorhandschoenen kopen in onze webwinkel

Pin It on Pinterest

Share This
Secured By miniOrange