Vraag en antwoord over motorkleding

Algemene vragen

Wanneer zijn jullie geopend en wat is de route naar de winkel?

Onze openingstijden en route vind je op de contactpagina.

Kan ik ook online bestellen?

Jazeker, neem een kijkje in de MJK Leathers webshop.

Wat zijn de levertijden van motorkleding op maat?

De levertijd verschilt met het seizoen. Een ruwe indicatie vind je hier, maar wil je het precies weten neem dan even contat op.

Waarom bolt mijn motorjas op?

Vraag: Ik heb het probleem dat mijn motorjas ophoopt aan mijn borstkas/buik bij het rijden, dit is geen mooi zicht en zou hier dus graag vanaf willen. Kan ik hier iets aan doen of heb ik gewoon een te grote jas gekocht?

Antwoord: Als je jas opbolt op de borst is het heel goed mogelijk dat je motorjas te groot en/of te lang is. Om te bekijken of dit verholpen kan worden kan je het beste met je jas naar de winkel van MJK Leathers in Oudenbosch komen. Je hoort dan direct of het mogelijk is om de jas aan te passen en wat de kosten hiervan zijn.

Wat is het verschil tussen een goedkope en een duurdere raceoverall?

Vraag: Ik ben voornemens een motorpak op maat te laten maken en zie in uw webwinkel verschillende raceoveralls staan maar het is me niet helemaal duidelijk wat, buiten de prijs, de verschillen zijn. Kunt u mij wat meer hierover vertellen?

Antwoord: Er is geen verschil in kwaliteit tussen de goedkoopste en de duurste MJK raceoverall. Het model bepaalt de prijs door het design dat in een pak is aangebracht. Een eenvoudig motorpak zoals de Classic of de Speed, valt dus altijd goedkoper uit dan een model met veel design naden en leerstretch zones zoals b.v. de Estoril. In kwaliteit is er geen enkel verschil. Ze zijn allemaal even veilig. Lees hier meer over MJK raceoveralls »

Wat is de beste tijd om met mijn pak te komen om het te laten repareren/vermaken?

Vraag: Wanneer kan ik het beste komen om mijn pak te laten repareren/vermaken zodat ik ‘m het snelst weer terug heb?

Antwoord: Je mag natuurlijk altijd komen met je pak, maar in het voorjaar (dat begint bij ons eigenlijk al in januari) hebben we het een stuk drukker dan in het najaar en zal je wat langer moeten wachten tot je pak weer klaar is. Als je het niet zo lang kan missen raden we je aan het in de periode september t/m december te brengen. Je hebt het dan vaak binnen 2 weken weer terug.

Leveren jullie 4-seizoenen leren jassen?

Vraag: Ik rij zo lang mogelijk door, pas als het ijzelt en pekelt rij ik niet. Daarom zoek ik lederen kleding met een thermo voering en evt. een regenvoering. Vooralsnog heb ik een broek en ben ik eerst op zoek naar een motorjas.

Antwoord: We kunnen een leren jas met thermovoering voor je maken (prijs op aanvraag), maar om de kou en regen zo goed mogelijk tegen te gaan kun je ook een goed passend regenpak over het leer heen dragen. Dit in plaats van een waterdichte voering, het leer wordt anders op den duur toch nat en zwaar.
Je kunt tegen de kou eventueel ook kiezen voor bijvoorbeeld een ‘windstopper’. Als je deze over je pak heen draagt zal je ervaren dat je nauwelijks last hebt van de kou. Je kunt daarbij natuurlijk ook warme, dunne onderkleding dragen. Denk hierbij aan en lange “onderbroek” en een warme thermotrui.

Bestaat er ook leren kleding geschikt voor winter en regen?

Vraag: Ik heb nu een Macna textiel pak. Op mijn oude Guzzi voelde ik mij daar prima in. Heb nu een KTM 990 SMT erbij gekocht en daar wil ik ongeveer 8000 kilometer zakelijk ( woon werk) per jaar mee gaan rijden. (enkele reis 100 km woon werk). Leer geeft de beste bescherming en vind ik ook meer bij de motor passen. Zoek alleen wel iets wat je beschermt tegen een plotselinge bui en de kou. Wil ook in de winter kunnen rijden. Daarnaast wil ik geen halfuur bezig zijn met aan en uitkleden. Graag jullie advies of wil ik iets wat onmogelijk is?

Antwoord: Om de kou en regen zo goed mogelijk tegen te gaan adviseren wij om een goed passend regenpak over het leer heen te dragen. Je kunt tegen de kou eventueel ook kiezen voor bijvoorbeeld een ‘windstopper’. Als je dit over je pak heen draagt zal je ervaren dat je nauwelijks last hebt van de kou. Je kunt natuurlijk ook warme, dunne onderkleding dragen. Denk hierbij aan en lange “onderbroek” en een warme thermotrui.

Waar kan ik veilig hard leren motorrijden?

Op het circuit van Zandvoort kun je leren om SNEL te rijden en dat op een veilige manier.

Je leert je motor beter kennen, leert meer over de racezithouding en het hanteren van stress in je lichaam.

TrackTraining is niet meer actief, maar je kunt nog steeds veilig hard leren motorrijden bij Track Days 4 ALL; circuitrijden voor iedereen.

Klik hier en schrijf je in »

Vragen over reparaties en het vermaken van motorkleding

Vermaken jullie ook andere merken motorpakken?

Vraag: Kan ik bij jullie mijn pak ook laten vermaken? Het komt eigenlijk niet van jullie, maar misschien dat jullie het wel voor mij kunnen vermaken?

Antwoord: Ja hoor, geen probleem. Wij vermaken ook motorpakken van andere merken. Als je een keer langs komt met je pak, dan kunnen wij bekijken wat er aan moet gebeuren en krijg je gelijk een prijsopgave.

Wat zijn de kosten voor het repareren/vermaken van mijn pak?
Het beste is om even contact met ons op te nemen (het liefst telefonisch op 0165-314627) om een afspraak te maken. We kunnen dan zien wat er precies moet gebeuren en hoe je pak in elkaar zit. Dan maken een +/- prijsopgave. (+/- wil zeggen dat de uiteindelijke kosten 10% meer of 10% minder kunnen uitvallen). Je beslist dan of je het werk door ons wilt laten uitvoeren. Wij repareren en vermaken niet alleen ons eigen merk MJK. Ook andere merken zijn welkom in ons atelier.
Ik heb een Alpinestars Phantom jas en een Dainese Misano broek, kunt u de rits aanpassen/vervangen zodat het aan elkaar vastgeritst kan worden?

Vraag: Ivm pasvormen heb ik uiteindelijk besloten verschillende merken te kopen, nu moet alleen de jasrits (of wellicht ook de broek?) Veranderd worden zodat ik ze aan elkaar kan ritsen. Is dit mogelijk, zo ja wat zouden de verwachte kosten en tijd zijn?

Antwoord: In principe is het mogelijk om een motorjas en broek van verschillende merken aanritsbaar te maken. Echter, zonder het motorpak gezien te hebben kunnen wij geen prijs maken voor deze aanpassing. Je kunt het pak wel naar ons opsturen, waarna wij een prijs maken en je kan besluiten of je de verandering wel of niet wilt laten doorgaan. Dit is ook mogelijk via onze webwinkel. Voor het beste resultaat kom je naar onze winkel in Oudenbosch, zodat wij direct kunnen bekijken wat er precies moet gebeuren voor optimaal resultaat en wat de kosten daarvoor zijn.

Kun je de lijflengte van een combipak vergroten?

Vraag: Kunnen jullie ook een paar cm tussen de broek en jas van mijn combipak zetten? Mijn broek wordt net iets te ver naar boven getrokken als ik op de motor zit. Het gaat over een lederen combipak. Het zou om ongeveer 2 cm gaan denk ik.

Antwoord: We kunnen er een stukje tussen zetten maar dat zal zichtbaar zijn aan de buitenkant. Als het maar om 2 tot 3 cm centimeter gaat, dan kan de combirits aan een “flapje” gezet worden zodat er meer lijflengte ontstaat. Is het een combipak waarvan de rits al aan een flap zit dan kan de flap verhoogd worden.

Hebben jullie ook tussenritsen zodat ik een Dainese (Ducati) jas kan vast ritsen aan een Alpinestars broek?
Neen, dat is niet mogelijk, ritsen zijn erg type afhankelijk en passen zomaar niet op elkaar. Wat wel kan is beide voorzien een nieuwe rits. Wij gebruiken hiervoor YKK 8 mm spiraalritsen.
Is een normale leren jas geschikt voor motorrijden?

Vraag: Ik ben al een tijdje op zoek naar een casual leren motorjas, nu heb ik een mooie jas gevonden, maar helaas is dit geen officiële motorjas. Nu vroeg ik mij af, is een normale (echt) leren jas, geschikt als motorjas als hier CE protectoren in gemaakt zijn?

Antwoord: Of de jas geschikt is hangt van vele factoren af, het is maar net waar jij in wilt rijden. De jas zal minder sterk zijn dan een leren motorjas, maar een textiel motorjas is ook niet zo sterk dan een leren motorjas. Ook is het leer van een normale jas niet altijd bestand tegen regen, het kan dan lelijk worden. Ook moet uitgeprobeerd worden of de jas nog wel past met de CE protectie erin.

Kun je een motorjack vergroten bij de buste?

Vraag: Ik heb een nieuwe leren Harley motorjack. Helaas is deze voor mij ter hoogte van de buste te klein. Hebben jullie een mogelijkheid deze voor mij te vergroten?

Antwoord: Ja hoor, wij maken ook motorkleding van andere merken weer passend. Je kunt hiervoor het beste naar onze winkel in Oudenbosch komen met je motorjack. Wij kunnen dan bekijken hoeveel meer ruimte je nodig hebt en hoe we dat gaan oplossen. Je krijgt dan ook een vrijblijvende prijsopgaaf.

 

Stikken jullie ook namen in leer?

Vraag: Ik ben lid van een motorclub, en wij dragen lederen hesjes met badges e.d. daarop. Nu wil ik graag mijn naam laten stikken op mijn hesje. Zoals je bijv. de naam van je paard in een sjabrak laat stikken. Doen jullie dat?

Antwoord: Het borduren van letters doen wij MJK niet. Wel kunnen we teksten en logo’s in lederen letters op je jack/pak maken. De prijs hiervoor is afhankelijk aan de plaats waar het moet komen en de soort tekst of wat voor een logo het betreft. We kunnen vrijwel alles in leer op een motorjack maken. Kom dus ook gerust met een eigen ontwerp.

Is het mogelijk om een gewoon 1 delig racepak, te laten perforeren?

Vraag: Ik kan pak en handschoenen voor een prijsje kopen van een vriend. Maar het pak is niet geperforeerd,en het pak dat ik nu heb, is dat wel. En ik moet zeggen dat ik niet meer zonder wil. Maar ik kan dit koopje niet zomaar laten liggen.

Antwoord: Alles is mogelijk, maar een kant en klare raceoverall optimaal perforeren is een intensieve klus. Daar gaan heel veel arbeidsuren inzitten omdat elk gaatje met een holpijpje, met de hand erin geslagen moet worden. Het namelijk niet mogelijk om dat achteraf machinaal (met een stans machine) te doen. Op deze manier wordt goedkoop, duurkoop. Je kunt het natuurlijk ook zelf doen, verstand op nul en gewoon gaatjes aftekenen en erin slaan met een hamer en een holpijpje op een ondergrond die ertegen kan. Tel uit je winst. Succes. Wil je het toch door MJK Leathers laten doen, dan ben je natuurlijk altijd welkom.

Is het mogelijk een racehump in je combipak te laten maken?

Vraag: Is het mogelijk? Als het mogelijk is, kan het dan opgebouwd worden als opbergvak (voor een camelbag) iets met een rits ofzo?

Antwoord: Ja hoor dit kunnen wij voor jou doen. Ik nodig je graag uit om naar de winkel te komen zodat wij je pak bekijken en geheel vrijblijvend een prijsindicatie geven.

Kunnen jullie logo's op een bestaand pak stikken?
Ja, dit kunnen wij voor je doen. Wij moeten dan wel je pak zien om een prijsindicatie te kunnen geven. Je kunt hiervoor ook je pak opsturen inclusief de badges die erop moeten.
Kunnen jullie mijn naam op mijn motorpak zetten?

Vraag: Ik wil graag mijn naam op mijn motorpak laten zetten. Is dit mogelijk en wat kost het? Het gaat om een Revit race overall. Hoelang ben ik mijn pak dan kwijt?

Antwoord: Dit kan zeker, we zetten dan je naam op bijvoorbeeld een ovaal en dat stikken wij op je pak. Als je het pak brengt of opstuurd kunnen we precies vertellen wat het kost en wanneer je hem terug hebt, meestal is het binnen 2 weken klaar.

Kunnen jullie een overall maken van een combi (zonder dat je het ziet)?

Vraag: Jullie hebben een combi in de outlet (60/58 black carbon). Is het mogelijk daar een overall van te maken, zonder dat je kunt zien dat het een combi is geweest?

Antwoord: Ja, dat kan zeker.

Is het mogelijk om leer te verven?

Vraag: Ik heb 20 jaar geleden een pak bij jullie gekocht die nog steeds goed zit,alleen zijn de kleuren een beetje uit de tijd. De basis is wel zwart maar er zitten tekst en stukken in rose en turquoise op genaaid.Kan dit nog geverfd worden in een andere kleur?

Antwoord: Wij zijn van mening dat wanneer je het leer gaat verven het er echt niet mooier op wordt. Wanneer je de kleur echt beu bent is er de mogelijkheid om desbetreffende gekleurde panden (en/of tekst) te vervangen door panden in een andere kleur leer. Wij kunnen dat voor je doen. Wanneer je wilt weten wat de kosten daarvoor zijn, kom dan eens bij ons langs met je pak/jack/broek. Het beste is om even van te voren te bellen, zodat je zeker weet dat degene die er een prijs voor kan maken aanwezig is.

Vraag: Ik ben in assen uitgenodigd voor enkele races, echter het pak uit de Superbike en ssp 600 (1993) is ietwat aan de krappe kant.
Is het mogelijk deze iets ruimer te maken bij het middel en benen. Ik wil dit pak graag behouden daar ik er in 1993 dubbel kampioen mee ben geworden. Groet, Gerard van der Wal

Antwoord: Wij kunnen je pak zeker wat ruimer maken. Daarvoor zal je echter wel even met pak bij ons langs moeten komen. Neem ook je rugprotector mee, als je die draagt. Het beste is om telefonisch contact met ons op te nemen (0165-314627), dan kunnen we meteen een afspraak inplannen.

vergroten racepak

Vragen over maatwerk motorkleding

Verkopen jullie lengtematen van de leren veterjeans?

Vraag: Ik ben 205 lang en ben niet dik noch dun. Gewoon sportief postuur. Daarbij uiteraard langere benen en dus mijn vraag is deze. Kunt u die veterbroek ook in lengte krijgen ? En zo ja, kan deze dan ook in zwart te krijgen?

Antwoord: Zoals alle MJK leren motorbroeken maken wij óók de veterbroek of stringjeans van zwart leer. Ze zijn niet op voorraad maar wij maken hem op jouw maat, confectie of maatwerk, op de lengte die je nodig hebt. Breng hiervoor een bezoekje aan onze winkel in Oudenbosch.

Maken jullie lederen salopetten?

Vraag: Ik ben al een tijd op zoek naar een leren salopette maar vind deze bijna nergens meer. Mijn vriend heeft er wel liggen maar daar is het probleem meestal broek is goed maar krijg de rits dan niet dicht. Dus heb ik dan een grotere maat nodig of een soort tussenstuk?

Antwoord: Ja, MJK Leathers maakt ook leren salopetten. Omdat er inderdaad weinig vraag naar is hebben wij geen salopetten op voorraad. Wij maken deze nog wel op bestelling (in je confectiemaat of als nodig op maat gemaakt). Heb je een salopette die niet (meer) past, dan kunnen wij ook bekijken of het mogelijk is om deze weer passend te maken. Voor vrijblijvend advies hierover ben je van harte welkom in onze winkel in Oudenbosch.

Wat kost het om een leren motorbroek op maat te laten maken?

Vraag: Ik ben op zoek naar een goed zittende leren motorbroek. Mijn huidige is driemaal groter gemaakt met onderdelen van een oude leren broek (van mijn vrouw). Het is geen gezicht hoe het model er nu uit ziet, maar dit terzijde. Jammer dat ik niet even bij jullie heb geïnformeerd op de Utrechtse motorbeurs. Ik denk aan een sportieve zwarte leren broek, waarschijnlijk maat 56 maar met korte lengte (ben 165 cm). Vraag: wat zal mij dat ongeveer gaan kosten? Ook zal ik dan naar jullie toe komen voor om de exacte maten op te laten nemen en het e.e.a. overleggen.

Antwoord: Dank je wel voor je belangstelling voor de leren motorbroeken van MJK Leathers. Meer informatie over modellen en prijzen is te vinden in onze webwinkel. De meerprijs voor maatwerk is 15%. Maak een meetafspraak in onze motorkledingwinkel in Oudenbosch.

Maakt MJK Leathers ook leren bikervesten?

Vraag: Ik wil graag een apart Biker vest hebben. Maken jullie die ook en zo ja wat is het prijskaartje hiervan?

Antwoord: Ja, wij maken ook Bikervesten, er is wel meer vraag naar. Het prijskaartje van een Bikervest is zonder meer informatie moeilijk te bepalen, het hangt af van het model en of je het op maat gemaakt wilt hebben. Over het algemeen is een motorvest eenvoudig van model. MJK maakt ook aparte of eenmalige ontwerpen. Als duidelijk is hoe het gewenste vest moet worden, maken wij vooraf altijd eerst een vrijblijvende prijsopgave. Heb je zelf al iets in gedachten, wij denken graag met je mee.

Hebben jullie ook 'slijtvaste' jeans in lengtematen?

Vraag: Mijn vriendin wil graag voor als het héél warm is een kevlar jeans, maar wèl op maat. De standaard te verkrijgen maten zijn veel te lang.

Antwoord: Wij maken geen kevlar jeans op maat zoals dat wij leder op maat maken. Wij kunnen wel een kevlar jeans inkorten indien nodig. Wij verkopen diverse modellen wie weet zit er een goede voor jouw vriendin bij. Jeans model voeren wij ook in leder, deze kunnen wij wel naar haar lichaam maken en is tevens van Cool Leather en is dus zeker niet vervelend om met warm weer te dragen.

Kunnen motorjacks in elke gewenste kleur worden gemaakt?

Vraag: Ik ben voornemens om een motorjack in eigen clubkleur (violet) te laten maken met beide mouwen voorzien van eigen tekst en franjes. Is dit in principe mogelijk?

Antwoord: Je kunt kiezen uit de kleuren leder die wij voeren. Wij hebben wel een kleur “paars”, maar dat moet dan net jouw kleur zijn.
In de winkel laten wij jou graag de kleuren zien.

Volledig maatwerk of probleemgebieden in confectie aanpakken?

Vraag: Wat is het verstandigst? Confectie combi-pak kopen en probleemgebieden aanpassen of geheel maatwerk? Om het wat beter toe te lichten: Mijn probleem is meestal niet het motorjas. Daar zijn de mouwen hoogstens 1cm te kort, maar daar valt mee te leven aangezien de handschoenen eroverheen gaan. Maar wat wel veel ergernis bezorgt zijn de leren broeken. Gemiddelde lijkt het als je langer bent dat je ineens 120kg moet wegen. Kortom voor de juiste lengte vanaf kruis tot aan knie zijn de broeken voor mij veels te wijd. En als ik natuurlijk een “strakker” broek pak, dan word ik samengeperst door zowel druk bij knieen als kont. Kortom: Confectie pak aanpassen? Of volledig maatwerk?

Antwoord: Als je een broek hebt kunnen wij altijd kijken of wij deze naar wens kunnen aanpassen. Als ik het zo lees, denk ik dat een maatbroek voor jou beter zal zijn. Ik nodig je graag uit om naar onze winkel te komen en neem dan je huidige broek mee, dan kunnen we alles rustig bekijken en vergelijken.

Kunnen jullie zoiets maken als het motorpak van mijn favoriete motorcoureur?

Vraag: Ik ben benieuwd of jullie ook een motorpak kunnen maken die er net zo uitziet als dat van mijn favoriete rijder nl Cal Crutchlow met alle logos en zo en de monsterlogo.

Antwoord: Wij kunnen zeker zoiets moois maken. Om je verder goed te kunnen informeren kun je het beste even contact opnemen. Of kom gezellig op de koffie zodat wij je van alles kunnen laten zien en uitleggen.

Ik heb een grotere maat en vind nergens een motorbroek die lekker zit

Deze vraag horen we vaak. En in veel gevallen blijkt dan dat je gewoon een grotere maat nodig hebt.

Het probleem is echter dat motorkleding voor dames vaak niet verder gaat dan maat 46. Voor heren is de grootste maat vaak 58. Heb je een grotere maat nodig, dan is dat vaak een probleem… maar niet bij ons!

Bij MJK Leathers heb je geen probleem, want:

Wij hebben motorbroeken voor vrouwen t/m 54, voor mannen t/m maat 64, standaard op voorraad.

Wij hebben motorjacks voor vrouwen t/m 54 en voor mannen t/m 70.

Mocht je toch afwijken van de confectiemaat, dan maken wij een broek of jack voor jou dat wél past. Zeker weten!

Stel jouw vraag

Pin It on Pinterest

Share This
Secured By miniOrange