Eerste klant met een MJK Airbag raceoverall

De eerste MJK Airbag raceoverall is heet van de naald afgeleverd aan de klant, klaar om nog even een race mee te pakken in Spanje.

Het MJK Airbag motorpak is ontwikkeld in samenwerking met het Franse bedrijf Helite, expert in airbagtechnologie.

Perfect op jouw maat gemaakt of in confectiemaat in alle lengtematen. Kleur naar keuze. Voor dames en heren.

Over de MJK Airbag motor raceoverall

  • Eén model, variatie op design en kleur.
  • Topkwaliteit in leer en constructie.
  • Maatwerk met garantie.
  • Confectiematen in alle lengtematen.
  • Na een val zelf direct weer klaar voor gebruik te maken.

Ontwikkeling van de MJK Airbag motor raceoverall

Na veel wikken, wegen en uitproberen, is gekozen voor de mechanische airbag van het Franse bedrijf Helite. Waarom kiest MJK Leathers voor de mechanische airbag? Omdat deze optie lage onderhouds- en géén herstartkosten heeft voor de klant.

Als een mechanische airbag bij een val zijn werk heeft gedaan en je motorpak en motor zijn niet beschadigd, dan plaats je gewoon een reserve patroon en stap je weer op de motor om verder te gaan. Gewoon een reserve patroon in je tanktas is alles wat je nodig hebt om je reis te vervolgen.

MJK voor de weg en circuit rijder

Want…wij noemen het wel raceoverall, maar heel veel sportieve tourrijders rijden ook met een MJK motoroverall of tweedelig combipak. En ben je op motorvakantie en heb je net een schuivertje gemaakt waarbij je airbag is afgegaan, dan wil je wel zeker zijn dat hij gewoon paraat is voor een, niet te hopen, volgende incident.

Een software airbag daarin tegen, moet terug naar de producent om gekeurd en reset te worden.Dus ben je je motorpak even kwijt voor de tijd dat dat duurt, plus de hoge kosten daaraan verbonden. En om nu twee motorpakken aan te schaffen om in de tijd van keuring te kunnen blijven rijden! Dat wordt een dure hobby dan.

Over Helite

HELITE werd in 2002 opgericht door Gérard Thevenot, een van de Franse pioniers en ondernemers in de lichte vliegtuigindustrie. Zijn vindingrijkheid en bewustzijn voor veiligheid heeft hem ertoe gebracht om Helite op te zetten. In eerste instantie ontwikkeld om meer veiligheid in de lichte vliegtuigsector te creëren, begreep Gérard snel de cruciale behoefte aan meer veiligheid in alle soorten toepassingen.

HELITE is exclusief toegewijd aan het ontwikkelen van airbagsystemen door een combinatie van deskundig personeel en geavanceerde technische oplossingen. Bovenop de R & D-werkzaamheden is Helite ook een expert in de productie van opblaasbare beschermingsmiddelen en de toonaangevende ontwikkelaar én de eerste fabrikant in Europa van draagbare airbagsystemen: meer dan 60.000 airbags worden vandaag gebruikt. 

Ontwerp, ontwikkeling én productie van de airbagsystemen wordt uitgevoerd door HELITE in Dijon, Frankrijk. elk afzonderlijk airbag- en triggersysteem is zorgvuldig getest en gecontroleerd op kwaliteit. Helite airbags zijn al in gebruik in verschillende risicovolle toepassingen, bijvoorbeeld voor motorrijders, ruiters, skiërs en piloten. Veel ontwikkelingen worden ook gebruikt in de industrie, als OEM-projecten, (original equipment manufacturer). OEM-projecten vereisen hoge normen voor kwaliteit en betrouwbaarheid. Helite bescherming wordt vooral gewaardeerd door professionele sporters die zich geen verwondingen kunnen veroorloven.

CE Keur

Alle MJK motorpakken worden geproduceerd naar de richtlijnen van de CE keur. De meest risicovolle plaatsen vragen om de sterkste naden. Door onze jarenlange ervaring uit de wedstrijden weten wij heel goed wáár die naden toegepast moeten worden. En hoe sterk onze naden zijn…dat zegt het rapport van de CE keuring. De sterkte moet tussen de 12N/mm en 20N/mm liggen en wij komen daar met een gemiddelde van 19.29 N/mm heel goed uit.

Wat is je confectiemaat?

Heel veel mannen hebben in verhouding tot hun borst, een één of meer maten smallere heupomvang. Zelfs tot drie maten kleiner komt veel voor. Onze ervaring is dat slechts één op de honderd mannen, dezelfde confectiemaat heeft op zowel de borstomvang als op de heupen.

Daarom hangt er bij MJK Leathers onder een overall of combipak, standaard een broek die op de heupen en bovenbenen één maat kleiner is. Dit wordt aangeduid als bijvoorbeeld, 56/54 of 50/48, de grootste maat éérst omdat wij de borstomvang zien als de belangrijkste maat.

Wanneer je een combipak, overall of jack besteld, ga dan altijd uit van de gemeten maat van je borstomvang. Je vindt in de maattabel dan de maat die bij die borstomvang hoort.

Lees meer hierover bij onze ‘maattabel en meetinstructies’.

Je eigen ontwerp?

De modellen van de MJK raceoveralls zijn een dankbaar ontwerp om je creactiviteit op los te laten en door jou eigen keuze in kleuren je eigen unieke motorpak te ontwerpen.

Bekijk het artikel Motorpak replica’s en specials ter inspiratie.

Digitale pasvorm voor motorkleding

De jarenlang ondersteunende samenwerking van MJK Leathers aan coureurs uit verschillende wegrace klassen maakt het voor MJK Leathers steeds mogelijk de pasvorm van de leren motorkleding te verbeteren. De laatste feedback wordt verwerkt in de patroonontwikkeling. De nieuwe digitale techniek van het patroonmaken en toepassen van maten maakt het mogelijk de aanpassingen zuiverder en voor iedereen toe te passen.

Het resultaat is dat de pasvorm van een raceoverall ook toegepast kan worden op een leren combipak. In het verleden werd dat alleen individueel gedaan, dus toegepast op de persoon die een pak op maat en wens liet maken. Dat wordt natuurlijk nog steeds gedaan.

Ontdek het zelf

Wil jij ook ontdekken dat motorrijden in een werkelijk goed passend pak een heel andere belevenis is dan je tot nu toe dacht? Ontdek ook dat een perfect goed passende raceoverall of combipak, motorrijden nog fantastischer maakt! Meer comfort, geen belemmeringen, is beter en veiliger rijden! Dat is wat MJK rijders ervaren én laten weten, dat ze in hun MJK pak beter rijden dan ooit… Spreek ze aan en vraag het ze!

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Secured By miniOrange