Expert in diagnosticeren en verhelpen van pasvormproblemen

Heb jij je ook in een motorpak laten praten dat eigenlijk niet past? Doet het bij jou ook zo’n pijn, motorrijden? Zere knieën, rug of schouders? Dat is niet nodig! Motorrijden hoeft geen pijn te doen.

Pasvormproblemen ontdek je op de motor

Je moet natuurlijk wel opletten dat je motorkleding goed past als je op de motor zit. In de houding die je aanneemt als je motorrijdt. En wat gebeurt er als je optrekt of afremt voor een bocht.

Als je in een winkel een motorpak aantrekt in je confectiemaat, voelt het meestal al snel goed. Maar zodra je op een motor gaat zitten, dus je benen, armen of rug gaat buigen wordt het wel anders. Wil je dan ook een lekker eind gaan rijden dan wordt het weer een ander verhaal.

Laat je dus vooraf goed informeren. Wordt het confectie, aangepaste confectie of heb je gewoon maatwerk nodig. Met behulp van het meetlint en ons kleermakersoog kunnen wij je er alles over vertellen.

Maatwerk of je huidige pak laten aanpassen

Heb je al een motorpak aangeschaft en ben je niet blij met de pasvorm, of ben je aangekomen of afgevallen? Geen nood ook daarbij helpen wij je uit je lijden. Wij helpen je van zere knieën af.(Moet het natuurlijk wel door je pak veroorzaakt worden, wij sleutelen alleen aan motorpakken ☺).

Dus blijf vooral niet doorrijden in een motorpak dat niet goed past en pijn veroorzaakt, daar is motorrijden veel te leuk voor. Wij geven je graag vrijblijvend advies.

Expert in diagnostiek van pasvormproblemen

Vaak zit het probleem ergens anders dan waar je zelf denkt. Vaak is het een lengte tekort in lijf en/of benen. Wanneer je langer bent dan gemiddeld (voor vrouwen is dat 1.68 meter, en voor mannen is dat 1.76 meter) dan is het heel normaal dat je romp (je lijf dus) 3 tot 5 cm langer is en dat is veel.

Het kan ook dat alleen je benen langer zijn. Je komt dan vooral lengte boven de knie te kort. Zo zijn er allerlei varianten op maten van mensen die maken dat een motorpak niet goed past.

De oplossingen die in een pak zitten om kleine verschillen op te vangen, zoals leerstretch in de rug en boven de knie, lossen een groot tekort niet op. Evenals het verhaal dat het pak nog uitrekt tijdens het dragen. Dat doet het wel, maar dat is onvoldoende voor een belangrijk tekort.

Ben je onervaren, dan kom je daar pas achter nadat je er een paar keer mee hebt gereden en je hoopt (vaak te lang) dat het nog wat “gaat zitten”. Dan kan je het niet meer ruilen. Een maat groter lost het probleem ook niet altijd op. Het maakt het pak weer wijder zodat de protectie mogelijk niet op zijn plaats blijft zitten bij een val. Je bent dan niet optimaal beschermd.

Ga bij aanschaf van een pak dus heel goed na of het wel goed past. Neem iemand mee die kan zien of het op je rug ook goed zit, want dat kan je zelf niet zien. En twee zien meer dan één!

Pas het pak altijd terwijl je op een motor zit. Let ook op hoe jij op je motor zit. Sportief of tour kan een heel groot verschil maken. Probeer verschillende houdingen uit; ga bijvoorbeeld ook eens plat op de tank liggen als je een raceoverall wil.

De veranderservice van MJK Leathers biedt uitkomst

Als je verandert van motor van tour naar sportief dan verandert ook je rijhouding. Hou daar ook rekening mee! Je pak kan dan anders zitten dan voorheen.

Maar wat als je nu al een pak hebt gekocht… of je bent afgevallen of dikker geworden? Nu, wij helpen je graag en maken vooraf een prijs wat het kost om het te veranderen. Het is veel werk, dus niet goedkoop, maar pijn lijden is erger en de verandering zal je rijplezier enorm verhogen.

Daarom worden de pakken van MJK Leathers veelal op maat gemaakt!

Vragen over pasvormproblemen bij jouw motorpak?

Neem contact op met MJK Leathers via e-mail of telefoon, of kom gezellig langs in onze winkel. We helpen je graag en goed.

Je vindt al onze contactgegevens op deze pagina.

Natuurlijk zijn we ook via onze webshop bereikbaar.

Lees meer over onze reparatie- en vermaakdienst »

Neem contact op voor meer informatie »

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Secured By miniOrange