Over MJK Leathers

Veilige comfortabele motorkleding

MJK Leathers is een puur Nederlands motorkledingmerk. Onze motorkleding is bedoeld voor alle motorrijders die geen compromis accepteren op het gebied van veiligheid en comfort.

Specialist in motorkleding sinds 1975

Wij hebben al meer dan vier decennia aan ervaring in maatwerk voor race- en straatgebruik.

Productie in eigen atelier in Oudenbosch

Opmeten, ontwerpen, produceren… het gebeurt allemaal in ons eigen atelier in Oudenbosch (middenin de driehoek tussen Breda, Rotterdam en Antwerpen) door een team van vakmensen.

Jaar ervaring

Lederen maatwerk motorpakken

%

In één keer goed

%

Tevreden wedstrijdrijders

Motorsportkleding innovaties door MJK

Wij streven continu naar verbetering. MJK mag een aantal innovaties op het gebied van raceoveralls op haar naam schrijven.

R

Ontwikkeling van de eerste sliders samen met een coureur.

R

Introductie van onverwoestbaar Aramide weefsel in raceoveralls.

R

Gebruik van schokdempende materialen in motorrace kleding.

R

Toepassing van C.E. protectie. (EN 1621-1-2014 level 1) en (EN 1621-1-2014 level 2)

R

Toepassing en C.E. keur van veiligheidsnaden en versterkende stiksels.

R

Het bedrukken van leer.

MJK Leathers is opgericht door Marie-Jeanne en Ton van Kuyk. Hun initialen leiden tot de naam ‘MJK’. Marie-Jeanne en Ton zijn twee personen die met hart en ziel betrokken zijn bij de motorsport.

Motorrijden is hun passie en hun vrije tijd wordt vaak rijdend op de motor doorgebracht. Kleding op maat maken was en is hun expertise. Al snel werd de combinatie gemaakt en dat bleek een gouden combinatie!

Door een bevriende motorcoureur, Wim Dekker, werden zij geïntroduceerd in de racewereld. Daar zagen ze al snel wat er allemaal nog te verbeteren viel en zo ontstonden de eerste MJK raceoveralls.

MJK Leathers introduceerde daarop als eerste motorkledingfabrikant raceservice op het circuit. In de MJK bus op het rennerskwartier werden de overalls van coureurs direct en ter plekke gerepareerd. Uniek in die tijd! Het was een idee van Mister TT Jaap Timmer, die zich niet kon laten ontvallen in een interview dat die service nog niet bestond op een rennerskwartier.

De onbetaalbare ervaring met en liefde voor het motorrijden gecombineerd met de kennis en ervaring rondom maatwerk en materialen heeft geresulteerd in diepgaand inzicht in wat de hedendaagse motorrijder eist van een pak.

MJK streeft naar de optimale mix tussen comfort op de motor en veiligheid. Onverwoestbare pakken die ook nogeens perfect zitten. MJK heeft een aantal baanbrekende technieken voor het eerst toegepast en daarmee zijn hun pakken topkwaliteit geworden.

Ton en Marie-Jeanne van Kuyk

Na een “miskoop” van een pak rechtstreeks uit de winkel om de hoek ben ik toch weer bij MJK terecht gekomen om een pak aan te laten meten. Ongeveer 29 jaar geleden ben ik bij MJK ook naar tevredenheid geholpen. Na al deze jaren is er bij MJK niets veranderd, goed advies, alle tijd voor het opnemen van de maten, perfecte service, komen afspraken na enz. Ook nu weer is er een goed passend combipak geleverd, zit direct perfect. Dus beter iets meer betalen en veel rijplezier dan voor misschien iets minder geld een pak met zijn beperkingen. Nu ga ik weer als een heertje over de wegen.

René uit Hoevelaken

Al 15.000 km zoek ik ‘contact’ met mijn motor. Dat wat ik van (mijn) andere motoren ken, het aanvoelen wat de motor doet, miste ik compleet… tot ik met mijn MJK pak reed. In één woord geweldig, echt een heel andere manier van motorrijden. Alles bij elkaar zeer tevreden niet in de laatste plaats door de zorg, service en het enthousiasme van het hele MJK team. Toch jammer dat ik dit niet twee jaar eerder heb gedaan.

Tom uit Apeldoorn

In 1997 bij MJK een pak besteld op maat. In maart heb ik dat opgehaald. Niet wetende dat ik binnen een maand een auto (die mij geen voorrang gaf) niet meer kon ontwijken en mijn hele motor in puin lag. Ikzelf had last van mijn lies en verder niets. De opmerking van de politie; “Het is maar goed dat je goede beschermde kleding droeg. Dat hebben we wel eens slechter gezien.” Doordat ik vrijwel niet veel zwaarder geworden ben rijd ik nog steeds met hetzelfde pak. Met goed onderhoud ziet het er nog steeds goed uit en zit het geweldig. De paar lichte krassen op mijn kont (van het pak) zitten er nog, maar zijn bijna niet te zien.

Sander uit Ridderkerk

Je wilt vertrekken met je motor en je doet je favoriete lederen jack aan, dat als gegoten zit.Bij het dichtritsen begeeft de rits het, wat nu? Want het herstellen van zo’n ding is niet simpel. Dank zij het internet heb ik dit adres gevonden. In de winkel werd ik op een vlotte manier geholpen, na enkele dagen kreeg ik bericht dat mijn vest klaar was. Ik had ook mijn vest laten personaliseren door er een badge op te laten naaien, beide werken waren professioneel uitgevoerd en voor een heel democratische prijs. Zalig om je vertrouwde vest terug te kunnen aantrekken. Dank je wel MJK!

Wim uit Kalmthout

Focus op kwaliteit

MJK streeft naar de optimale mix tussen comfort en veiligheid. Onverwoestbare pakken die ook nogeens perfect zitten. MJK heeft een aantal baanbrekende technieken voor het eerst toegepast en daarmee zijn hun pakken topkwaliteit geworden.

  • Pascomfort  100% 100%
  • Veiligheid  100% 100%
  • Klanttevredenheid  100% 100%

Direct shoppen in onze webwinkel

Pin It on Pinterest

Share This
Secured By miniOrange