Reparatie van motorkleding

Ook voor verhelpen van pasvormproblemen en andere aanpassingen

Reparatie van motorkleding is helaas weleens nodig na een val, maar ook kleine reparaties zoals het vervangen van een rits voeren wij graag voor je uit. Als je gevallen bent hopen we dat je zelf geen schade daaraan hebt overgehouden. Je motorpak maken we zo weer in orde, eventueel met extra beveiligingsmaatregelen als je dat wilt.

Er is meer reparatiewerk aan motorkleding in het hoogseizoen wanneer de coureurs weer gaan rijden, en vele motorrijders erop uittrekken of op de motor naar het werk gaan. We kunnen het dan weleens druk hebben. Zorg in elk geval dat je je veilig kleedt als je gaat motorrijden. In T-shirt op een motor stappen is echt ‘een beetje dom’.

garens reparatie motorkleding

Veelgestelde vragen over reparatie van motorkleding

Wat moet ik doen als ik mijn motorpak wil laten repareren?

Breng je te repareren motorkleding op tijd om teleurstelling te voorkomen. Het kan namelijk weleens druk zijn, met name in de zomer.

Is je pak erg beschadigd of wil je een grote verandering aan je kleding, dan moeten we het kledingstuk zien om een prijsopgave te kunnen doen. Dit kan dus niet per telefoon of mail. Voor kleine reparaties werken wij met een standaard prijslijst.

Je kan je motorpak opsturen met een beschrijving van je wensen of je komt even langs in onze winkel. Als je langskomt bel dan even van tevoren om te informeren of er die dag iemand aanwezig is die het werk en de prijs kan beoordelen (meestal is dit wel zo, maar het is fijn het zeker te weten voordat je naar Oudenbosch rijdt).

Hebben jullie motorkleding die ik kan lenen terwijl ik wacht?

In sommige gevallen hebben wij uitleenkleding beschikbaar zodat je de reparatie kan overbruggen en toch veilig op je motor stapt. We doen dit alleen als je zelf je motorkleding komt halen en brengen (dus niet per post).

Wat is de beste tijd voor groot onderhoud van mijn motorpak?

Het laagseizoen (de laatste vier maanden van het jaar) is de ideale periode voor gepland onderhoud van je motorkleding. Behalve kleine en grote reparaties kan je ook de pasvorm laten aanpassen als het niet meer zo comfortabel zit. We kunnen je pak groter of kleiner maken zodat het weer goed aansluit op je lijf. Je bent dan weer tip-top in orde met een veilig en lekker zittend motorpak voordat het nieuwe motorseizoen begint.

MJK kende ik van het circuit, maar hoewel ik zelf geen MJK pak heb kon ik hier toch terecht voor reparatie. In eerste instantie alleen voor m’n lederen combi, maar ook voor mijn all-weather motorjas. Het is werkelijk niet te zien dat er iets aan de jas en broek gedaan is. Het enige waar je het aan merkt is dat de ritsen niet meer rot lopen of open springen. Ik ben ontzettend blij! Ook het mailcontact verliep vlot en vriendelijk. Er wordt op de site aangegeven om langs te rijden met de spullen. Een paar mailtjes en het opsturen van de spullen was ook prima.

Julian uit Amsterdam

Mijn Repsol motorpak was na 4 jaar toe aan een wijziging (maatje groter).
Na 2 weken was hij weer klaar. Het ziet er mooi uit en het zit weer als gegoten. Van de wijzigingen is niets te zien. Perfect.

Roger uit Berg en Terblijt

Pasvormproblemen bij leren motorpakken

De veranderservice van MJK Leathers biedt uitkomst

Heb jij je in een motorpak laten praten dat eigenlijk niet past? Doet het bij jou ook zo’n pijn, motorrijden? Zere knieën, rug of schouders? Dat is niet nodig! Motorrijden hoeft geen pijn te doen

Je moet natuurlijk wel opletten dat je motorkleding goed past als je op de motor zit. In de houding die je aanneemt als je motorrijdt. En wat gebeurt er als je optrekt en afremt voor een bocht…

Als je in een winkel iets aantrekt in je confectiemaat, voelt het meestal al snel goed. Maar zodra je op een motor gaat zitten, dus je benen, armen of rug gaat buigen wordt het wel anders. Wil je dan ook een lekker eind gaan rijden dan wordt het weer een ander verhaal.

Zere knieën, rug of nek zijn vaak het resultaat van een slecht passende motoroverall of combipak.

Laat je dus vooraf goed informeren. Wordt het confectie, aangepaste confectie of heb je gewoon maatwerk nodig. Met behulp van het meetlint en ons kleermakersoog kunnen wij je er alles over vertellen.

Maar heb je al een motorpak aangeschaft en ben je niet blij met de pasvorm, of ben je aangekomen of afgevallen. Geen nood ook daarbij helpen wij je uit je lijden. Wij helpen je van zere knieën af. (Moet het natuurlijk wel door je pak veroorzaakt worden, wij spelen alleen doktertje met motorpakken ☺).

Dus blijf vooral niet doorrijden in een motorpak dat niet goed past en pijn veroorzaakt, daar is motorrijden veel te leuk voor. Wij geven je graag vrijblijvend advies.

Meer informatie over pasvormproblemen

Vaak zit het probleem ergens anders dan waar je zelf denkt. Vaak is het een lengte tekort in lijf en/of benen. Wanneer je langer bent dan gemiddeld (voor vrouwen is dat 1.68 meter, en voor mannen is dat 1.76 meter) dan is het heel normaal dat je romp (je lijf dus) 3 tot 5 cm langer is en dat is veel.

Het kan ook dat alleen je benen langer zijn. Je komt dan vooral lengte boven de knie te kort. Zo zijn er allerlei varianten op maten van mensen die maken dat een motorpak niet goed past.

De oplossingen die in een pak zitten om kleine verschillen op te vangen, zoals leerstretch in de rug en boven de knie, lossen een groot tekort niet op. Evenals het verhaal dat het pak nog uitrekt tijdens het dragen. Dat doet het wel, maar dat is onvoldoende voor een belangrijk tekort.

Ben je onervaren, dan kom je daar pas achter nadat je er een paar keer mee hebt gereden en je hoopt (vaak te lang) dat het nog wat “gaat zitten”. Dan kan je het niet meer ruilen. Een maat groter lost het probleem ook niet altijd op. Het maakt het pak weer wijder zodat de protectie mogelijk niet op zijn plaats blijft zitten bij een val. Je bent dan niet optimaal beschermd.

Ga bij aanschaf van een pak dus heel goed na of het wel goed past. Neem iemand mee die kan zien of het op je rug ook goed zit, want dat kan je zelf niet zien. En twee zien meer dan één!

Pas het pak altijd terwijl je op een motor zit. Let ook op hoe jij op je motor zit. Sportief of tour kan een heel groot verschil maken. Probeer verschillende houdingen uit; ga bijvoorbeeld ook eens plat op de tank liggen als je een raceoverall wil.

Als je verandert van motor, van tour naar sportief dan verandert ook je rijhouding. Hou daar ook rekening mee! Je pak kan dan anders zitten dan voorheen.

Maar wat als je nu al een pak hebt gekocht… of je bent afgevallen of dikker geworden? Nu, wij helpen je graag, maken vooraf een prijs wat het kost om het te veranderen. Het is veel werk, dus niet goedkoop maar pijn lijden is erger en de verandering zal je rijplezier enorm verhogen.

Daarom worden de pakken van MJK Leathers veelal op maat gemaakt!

TIP 1

Je kunt het te repareren kledingstuk per post naar ons toesturen.

TIP 2

Standaardreparaties kun je direct bestellen via onze webshop.
Bij maatwerkreparaties maken wij eerst een prijsopgave.

Wil jij je motorkleding laten vermaken of repareren?

Pin It on Pinterest

Share This
Secured By miniOrange