waarom motorhandschoenenFuncties van motorhandschoenen

Motorhandschoenen hebben veel meer functies dan gewone handschoenen, en meer dan je misschien zult denken!

De belangrijkste functie van motorhandschoenen is dat deze jouw handen beschermen bij een val en tegen kou, regen en andere losvliegende spullen die als een kogel op je af kunnen komen.

Bescherming bij een val met je motor

Wat gebeurt er als je valt? Denk maar aan vroeger als je als kind rond rent en valt, broek kapot, knieën kapot en natuurlijk de handjes helemaal geschaafd door het schuiven over de grond. Bedenk je dan nu eens wat er gebeurt als je valt – het hoeft niet eens je eigen schuld te zijn – met een motor en je hebt geen handschoenen aan!

Buiten de schaafwonden loop je risico dat de schaafwond zo diep is dat de vinger misschien wel aan elkaar gehecht moet worden… en dan niet te vergeten wat voor een vuil er tijdens je val in je hand kan komen als je geen handschoen draagt. Dus draag altijd handschoenen, al ga je maar een blokje om.

Bescherming tegen kou en regen en goed kunnen blijven schakelen

Ook voor de verschillende weersomstandigheden doen motorhandschoenen goed hun werk. Als het erg koud is kies je voor lekkere warme winterhandschoenen. En als het juist regent in de zomer kun je kiezen voor een dunne handschoen met een waterdicht en ademend membraan, deze houden je handen lekker droog en dus op temperatuur. Ook winterhandschoenen hebben dit waterdicht membraan.

Je handen beschermen tegen kou en regen is natuurlijk lekker comfortabel, maar er geldt ook het veiligheidsaspect. Doordat je hand beschermd wordt tegen deze weersomstandigheden kun je ook altijd goed blijven schakelen en remmen.

Misschien kun jij je die dagen op de fiets in de regen naar school nog herinneren? Handjes helemaal verkleumd en bevroren; als je pech had stonden die nog zeker 10 minuten in de stand van je fietshouding. En pijn dat dat deed als het bloed weer begon te stromen. Dus ook hier, motorhandschoenen zijn onmisbaar!

Bescherming tegen losvliegende spullen voor betere concentratie

Los vliegende spullen? Hierbij moet je denken aan: Insecten, papiertjes en klokhuizen die vanuit een autoraampje worden weggegooid. Terwijl dat tegen je aanvliegt als je aan het motorrijden bent, kan dit flink zeer doen, met als gevolg dat jij je hand terug trekt en misschien wel de controle over je motor verliest.

Of wat dacht je van steenslag van je voorganger of tegenligger; kleine harde steentjes die tegen je hand aankomen. Je moet wel heel koelbloedig blijven doorrijden wil je daar niet op reageren als je geen handschoenen zou dragen.

bescherming door motorhandschoenen

Circuit motorhandschoenen

En dan hebben wij natuurlijk nog de motorrijders die graag dezelfde handschoenen willen dragen als de rijders op het circuit. De coureurs dragen goed passende, sterke, beschermende handschoenen met ondermeer harde knokkelbescherming. Deze beschermen tegen impacten.

Extra bescherming tegen een gebroken pink?

Circuithandschoenen hebben nog een paar extraatjes. Men verbind de ringvinger met de pink, dit om ernstige kwetsuren met je pink te voorkomen. Tijdens een val kan het namelijk gebeuren dat je pink ergens achter blijft hangen. En gezien dit maar een klein gevoelig vingertje is heeft men voor deze oplossing gekozen want het is helemaal niet denkbeeldig dat je, je pink weleens kwijt kan spelen. Van deze “vingerbrug” merk je helemaal niets tijdens het rijden en het bedienen van je hendels.

Ook heel belangrijk zijn de polsbandjes die verhinderen dat een handschoen af kan schieten bij een crash

Je hebt veel meer rijplezier op de motor met de juiste handschoen voor elk weertype. Daarom dus motorhandschoenen voor op de motor.

In de MJK Leathers webwinkel kun je verschillende soorten motorhandschoenen kopen »

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Secured By miniOrange