motorrijden bij koud weerWanneer je wilt blijven motorrijden in de herfst en winter zal je je motorkleding aan moeten passen. Hieronder geven we je een aantal tips om zo comfortabel mogelijk te blijven ook al is het koud en/of nat.

Meerdere (dunne) laagjes kleding is warmer dan 1 dikke laag. Kies dus voor meerdere truitjes over elkaar in plaats van 1 dikke trui. Aanbevolen wordt om als eerste laag, dus op de huid, een thermoshirt te dragen (katoen is te koud in de winter). Afhankelijk van hoeveel je onder je pak aan kan doe je daar overheen een dikkere wollen trui, dit mag ook acryl of dralon zijn. De trui mag niet te wijd zijn, want dan zit je pak te strak. Ook onze “chest wrap” is een goede aanvulling op een trui. Als je niet zo veel wilt aantrekken dan zijn er natuurlijk de all weather jassen en broeken. Daar zit alles in wat je nodig hebt om warm te blijven. Ook die kan je aanvullen met diverse laagjes kleding eronder.

Draag een warme helmmuts of col. Het liefst met “flappen” voor en achter die over je borst en rug vallen. Eventueel winddicht, als je jas niet goed aansluit bij de hals. Deze vullen de ruimte op waar wind langs kan komen.

Verwarmde handschoenen: deze verwarmen je handen ook aan de buitenkant, daar waar de kou vandaan komt. Dit in tegenstelling tot handvatverwarming waarbij alleen de binnenkant van je handen verwarmd wordt.

Tips motorrijden winter

Heb je geen echt winterpak en wil je toch rijden? Door ongevoerde regenkleding over je normale (leren) motorpak heen te dragen zorg je voor een extra winddichte laag. Naast dat het de wind buiten houdt, zorgt het voor een extra laagje stilstaande lucht tussen je pak en regenkleding wat isoleert.

Zorg voor een goed anti-condens vizier of pinlock op je motorhelm. Dit voorkomt het aanslaan van je vizier en bevordert de veiligheid.

Zichtbaarheid is erg belangrijk, zeker wanneer het zicht vermindert bij slecht en donker weer en de avond vroeg valt. Extra reflectie, bijvoorbeeld een zichtbaarheidshesje, zorgt ervoor dat je medeweggebruikers je beter zien. Ook het dragen van een opvallende kleur helm kan daar zeker aan bijdragen.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Secured By miniOrange