We willen je graag vertellen over onze eigen ervaring met het HYPERKEWL Ultra Sport koelvest van TechNiche.

coolvest marie-jeanne

Marie-Jeanne met een Hyperkewl coolvest

Vorig jaar zijn we (Marie-Jeanne en Ton) weer naar Andorra / Noord Spanje geweest. Het is daar geweldig toeren, maar na 2 dagen rijden in temperaturen van tegen de 40 graden ben je wel even aan een rustdag toe.

Maar deze keer hadden we allebei een koelvestje meegenomen om uit te proberen. We willen toch immers weten waar we over praten wanneer we een product verkopen. Met koelhesje hebben we wel 6 dagen achter elkaar gereden bij een temperatuur van om en nabij de 38 graden. We hadden niet gedacht dat het zo goed zou werken. Echt fantastisch, je blijft veel fitter!

Hoe gebruik je een coolvest?

Het gebruik van het koelvest is heel eenvoudig: Gewoon kletsnat maken onder de kraan, even laten uitlekken tot dat het niet meer drupt en dan aantrekken. Trek er bij voorkeur een shirt onder aan wat NIET van katoen is (katoen neemt namelijk vocht op), bijvoorbeeld een light shirt van Odlo. Op die manier voel je niet dat het vest nat is, maar voel je wel de koelte die het afgeeft. Trek hier je jack/pak overheen aan en je bent klaar om te gaan!

coolvest op motor

Bij tussenstops hang je het vest even uit

Als je onderweg stopt om een bakkie te doen trek je het koelvest even uit en hang of leg je het even weg. De wind zal het dan weer doen afkoelen. (Jouw lichaam heeft het natuurlijk een beetje opgewarmd.) Vind je na een paar uur dat je weer wat extra verkoeling nodig hebt, dan is er altijd wel ergens een kraan, beekje of watervalletje in de buurt waar je je koelvest opnieuw nat kan maken. Het duurt ongeveer 2 dagen voordat het vest weer droog is.

Wij zijn dus zeer tevreden over het Hyperkewl coolvestje van TechNiche en gaan niet meer op zomervakantie zonder!

Hoe maak je het coolvest schoon?

Als het nodig is kan je het koelhes uitwassen. Zorg er wel voor dat het vest al goed nat is voordat je het met wasmiddel wast. Als je dit niet doet zullen de vezels die het vocht opnemen ook het wasmiddel opzuigen en gaat de werking verloren, is onze ervaring. We raden je ook aan GEEN wasverzachter gebruiken.

Wat kost een coolvest?

Ben je nieuwsgierig geworden na dit verhaal? We hebben de vestjes op voorraad in onze winkel en in de webshop.

Je koopt een Hyperkewl koelvest gemakkelijk en veilig online in onze webshop »

Vragen over verkoeling op de motor?

Neem contact op met MJK Leathers via e-mail of telefoon, of kom gezellig langs in onze winkel. Je vindt al onze contactgegevens op deze pagina. Natuurlijk zijn we ook via onze webshop bereikbaar.

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Secured By miniOrange