Bart uit Utrecht stuurde ons de volgende vraag over het kopen van een tweedehands helm:

Ik zie regelmatig dat tweedehands motorhelmen worden aangeboden op internet. Dat is natuurlijk veel goedkoper dan een nieuwe en daarom denk ik erover om eerst een tweedehands helm te kopen.

Kunnen jullie mij vertellen waar ik op moet letten?

Omdat we deze vraag vaker krijgen dachten we hem op de blog te zetten, want veiligheid gaat voor alles bij motorrijden.

Een tweedehands helm is niet veilig

Het kopen van een tweedehands helm is niet veilig want je kunt namelijk niet altijd zien of ermee gevallen is. Polycarbonaat (kunststof) helmen beschadigen soms niet bij een val.

Een motorhelm kan een klap doorstaan, maar daarna is het niet meer zeker dat hij een volgende klap goed opvangt. Je wilt natuurlijk wel zeker zijn dat hij dat doet! Je hebt maar 1 hoofd en een stel hersenen die alles aansturen en dat kan je niet missen.

Ook is het misschien je maat niet of past hij niet goed. Door de prijs ben je wellicht eerder geneigd hem toch maar te kopen. De verkoper wilt er wel vanaf en als je er niet genoeg over weet… hij zal het je denk ik niet afraden.

Een beetje motorrijder zal geen tweedehands helm kopen, maar wel een aanbieding. In onze winkel en webshop hebben we geregeld scherp afgeprijsde helmen. Je weet dan zeker dat er nog nooit mee gevallen is en de helm veilig is voor jouw hoofd en hersenen.

Kijk in onze webshop voor de nieuwe collectie helmen »
of bekijk onze motorhelm aanbiedingen »

Pin It on Pinterest

Share This

Share This

Share this post with your friends!

Secured By miniOrange